Suplimente alimentare
Fitotensin 1 Cps
Fitotensin 1 Cps
17,50 Lei
Adauga in cos
  In stoc
  1860

Menine o tensiune arterial sntoas.

63 capsule a 360 mg

INGREDIENTE/CAPSUL:

vsc (Visci folium cum stipites) 72 mg

frunze i flori de pducel (Crataegi folium cum flore) 72 mg

tarhon (Dracunculi herba) 72 mg

extract uscat de pducel (Crataegi folium cum flore) standardizat n min. 0,3% vitexina i 0,15% proantocianidine oligomerice 54 mg

talpa gtii (Leonuri herba) 54 mg

usturoi (Allii sativi bulbus) 30 mg

ulei esenial de erlai (Salviae sclareae aetheroleum) 3 mg

ulei esenial de bergamot (Citri bergami aetheroleum) 3 mg.

Vscul optimizeaz tensiunea arterial, realizeaz un efect vasodilatator i susine circulaia sangvin, ajutnd la meninerea tensiunii sntoase.

Pducelul numit i planta inimii crete fora de contracie a muchiului cardiac (efect tonic cardiac), produce dilatarea vaselor de snge, mbuntind irigarea i oxigenarea inimii, are efect de reducere a tensiunii arteriale i a colesterolului, de echilibrare a ritmului cardiac, antioxidant, sedativ i diuretic.

Tarhonul susine funcia rinichilor ajutnd la eliminarea srii i a apei prin urin.

Talpa gtii susine buna funcionare a sistemului cardiovascular i are efect calmant la nivelul sistemului nervos central.

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante medicinale fiind menionat n primul papirus egiptean consacrat plantelor medicinale, care dateaz din anul 1500 .Hr. Studiile au demonstrat tiinific c usturoiul produce dilatarea vaselor de snge contribuind la reducerea tensiunii arteriale, crete fora de contracie a muchiului cardiac, ajut la fluidificarea sngelui i la reducerea colesterolului.

erlaiul este o plant aromatic al crei ulei esenial este foarte folosit n aromaterapie, unde a artat efecte de reducere a tensiunii arteriale i a pulsului cardiac. n studiile tiinifice uleiul esenial de erlai a demonstrat un potenial de reducere a tensiunii sistolice i a ritmului cardiac, i de relaxare a inelelor aortice.

Bergamotul conine un ulei deosebit de apreciat n parfumerie, dar i din punct de vedere farmacognostic, devenind oficial n Farmacopeea Statelor Unite din 1980. Folosit sub form de aromaterapie a artat beneficii prin reducerea stresului psihic precum i a tensiunii arteriale. n studii tiinifice a artat un efect de vasorelaxare reglnd tonusul vascular, un efect de dilatare coronarian i de reglare a ritmului cardiac artnd astfel un bun potenial pentru meninerea unei tensiuni arteriale sntoase.

BENEFICII ALE UTILIZRII:

-favorizeaz reducerea valorilor tensiunii arteriale prin efectul vasodilatator coronarian i periferic

-susine funcionarea sntoas a inimii i contribuie la optimizarea ritmului cardiac

-contribuie la men?inerea tensiunii arteriale n limite normale ?i reduce frecven?a btilor

inimii n strile de agitaie, nelinite, ncordare i stres.

ATENIONRI:

Nu se recomand copiilor sub 14 ani i n caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCIN I ALPTARE:

Nu se recomand femeilor nsrcinate i mamelor care alpteaz datorit unor posibile efecte de stimulare a contraciilor uterine. Substanele active trec n laptele matern i pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE I INTERACIUNI:

Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Proprietati
Mod de administrare:
Cte 1 capsul de 3 ori pe zi, ntre mese*. Dac este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra pn la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Producator:
Fares